Subat 1991'de yayina baslayan anadolu'nun dogusu TSAA-L bilgisayar listesinde "cyberspace"in gelip geçici yazismalari yaninda daha kalici bir alis-veris ortami istegiyle oldu. anadolu ismi ve ilk yayin-yönetim ekibi TSAA-L'deki müzakereler sonucu belirlendi. Ilk "editor-in-chief"imiz Hasan Hüseyin Erkaya'ydi, çalisma arkadaslari ise Muaz Özyigit, Yavuz Çetiner, Hamid Oral ve rahmetli Sükrü Gültop'du.
Hasan Hüseyin Türkiye'ye dönünce, ikinci yildan itibaren (1992, 2. sayi) "editor-in-chief"lik vazifesini Tanju Çataltepe üstlendi. Vakit yetmezligi, tasinma vesair nedenlerle bazi editör arkadaslarimiz ayrilmak zorunda kaldilar. Bu arada Beytullah Çetiner de Ingiltere'den yayin kuruluna katildi.
Yayin kurulu olarak, okuyucularimiz gibi, dünyanin dört bir tarafina dagilmis durumdayiz ve bilgisayar aglari araciligi ile iletisimimizi sürdürüyoruz. Allah'a sükür --zaman araliklarini her seferinde esit tutturamasak da-- her sene dört sayi çikarmaya devam ediyoruz. 1995 senesinde anadolu için bu "World Wide Web" sayfasini ulasima açip hem tanitim alanimiz genislettik, hem de yayimlanmis bazi yazilari bilgisayar üzerinden okunabilir hale getirdik.
Derginin içerigini öncelikle katkida bulunanlar belirliyor, siz okuyucularimiz da çekingen davranmayin! Sayfalarimiz sadece mektuplara degil, denemelere, hikayelere, siirlere, çizimlere de açik. Yayin çizgimiz, anadolu basladigindan beri oldugu gibi, Müslümanlari --özellikle Türkiyeli Müslümanlari-- ilgilendiren konulara öncelik tanimak.
anadolu ile ilgilenebilecegini düsündügünüz kisiler veya kuruluslar adreslerini bize iletirlerse kendilerine ücretsiz olarak örnek sayi yollariz. [Adres formu]
Daha yogun bir iletisim ve fikir alisverisinin oldugu bir yayin dilegimiz. Gayret bizden, basari Allah'dan.
Tanju Çataltepe