Volume 5, No 1, Spring 1995 |
Subat 1991'de yayina baslayan anadolu artik dördüncü senesini tamamladi. Derginin dogusu TSAA-L bilgisayar listesinde "cyberspace"in gelip geçici yazismalari yaninda daha kalici bir alis-veris ortami istegiyle oldu. anadolu ismi ve ilk yayin-yönetim ekibi TSAA-L'deki müzakereler sonucu belirlendi. Bu vesileyle ilk "editor-in-chief"imiz Hasan Hüseyin Erkaya'yi ve çalisma arkadaslari Muaz Özyigit, Yavuz Çetiner, Hamid Oral ve Sükrü Gültop'u sükranla anmak istiyorum.
Hasan Hüseyin Türkiye'ye dönünce, ikinci yildan itibaren ben "editor-in-chief"lik vazifesini üstlendim --teknik imkanlara ulasimimin kolayligi nedeni ile. Vakit yetmezligi, tasinma vesair nedenlerle bazi editör arkadaslarimiz ayrilmak zorunda kaldilar. Bu arada Beytullah Çetiner de Ingiltere'den yayin kuruluna katildi.
Yayin kurulu olarak, okuyucularimiz gibi, dünyanin dört bir tarafina dagilmis durumdayiz ve bilgisayar aglari araciligi ile iletisimizi sürdürüyoruz. Allah'a sükür --zaman araliklarini her seferinde esit tutturamasak da-- her sene dört sayi çikararak bu güne geldik. Bu sene anadolu için bir de "World Wide Web" sayfasinin insasina basladik [URL: http://www. cco.caltech.edu/~kzehra/anadolu.html].
Bu sayimizda Mehmet Suat'tan baska Türkiye'den düzenli yazacagini umdugumuz bir yazar ekledik: Meshur muharrirlerimizden Molla Kasim. Kendilerini daha evvel Albatros, Dinazor, Türkiye Günlügü dergilerinden ve Evvel Zaman Içinde kitabindan taniyanlariniz olacaktir.
Son sayilarimizda hareketlenen okuyucu mektubu trafigi ise çok memnun edici bir gelisme. Derginin içerigini öncelikle katkida bulunanlar belirliyor, sizler de çekingen davranmayin! Sayfalarimiz sadece mektuplara degil, denemelere, hikayelere, siirlere, çizimlere de açik. Yayin çizgimiz, anadolu basladigindan beri oldugu gibi, müslümanlari --özellikle Türkiyeli müslümanlari-- ilgilendiren konulara öncelik tanimak.